September 22, 2023

Satoshi Era Bitcoins waard 28 miljoen dollar

Satoshi Era Bitcoins waard 28 miljoen dollar beweging na een decennium van rust.

Een totaal van 1.050 bitcoin, met een waarde van naar schatting 28,3 miljoen dollar, is verplaatst na een decennium lang inactief te zijn geweest. De munten zijn afkomstig van eerder Bitcoin Era onbestede blokbeloningen van een mijnwerker die actief was in het zogenaamde Satoshi-tijdperk.

Het Satoshi-tijdperk verwijst naar de periode waarin de pseudonieme maker van de Bitcoin, Satoshi Nakamoto, tot eind 2010 actief was in de cryptocentrische gemeenschap, toen hij of zij op mysterieuze wijze verdween.

In die tijd was de beloning voor een mijnwerker

De mijnwerker die deze munten uit het Satoshi-tijdperk verplaatste, verdiende geld via 21 blokbeloningen. In die tijd was de beloning voor een mijnwerker die een blok vond 50 BTC, terwijl de beloning nu, na vele bitcoin helften, 6,25 BTC is. Terwijl BTC toen in wezen waardeloos was, wordt er nu één munt verhandeld voor $27.000.

De Satoshi-tijdperk munt bewegingen werden voor het eerst gespot door Bitcoin.com met behulp van on-chain parser Btcparser. De fondsen werden in eerste instantie geconsolideerd in een adres, voordat ze werden verdeeld over verschillende adressen met elk 10 BTC’s, en vervolgens verspreid over de blokketen.

De mysterieuze mijnwerker besteedde ook de 1,50 BCH die op de adressen werd gedropt ten tijde van de Bitcoin Cash hard fork, maar besteedde niet de corresponderende Bitcoin SV uit de tijd van de Bitcoin Cash hard fork die BSV creëerde.

Het is de moeite waard om op te merken dat dit niet de eerste keer is dat Satoshi-tijdperk-munten bewegen dit jaar. Zoals CryptoGlobe meldde, verhuisde $30 miljoen aan BTC in een decennium vorige maand, nadat een extra 1.050 BTC uit dat tijdperk in oktober verhuisde.

Nog eens 50 Satoshi-Era Bitcoins bewegen na een Decennium te hebben stilgestaan https://t.co/OuWmJjBCPT #Bitcoin #$BTC
– CryptoGlobe (@CryptoGlobeInfo) 15 oktober 2020

Hoewel het niet duidelijk is waar de meeste fondsen naartoe werden verplaatst, werd 9,99 BTC gedoneerd aan de Free Software Foundation (FSF), terwijl nog eens 9,99 naar het American Institute for Economic Research (AIER) ging.

Vaak wordt geschat dat munten die zo lang inactief zijn geweest, voor altijd verloren kunnen zijn gegaan, omdat gebruikers de privé-sleutels voor de controle van de adressen zijn kwijtgeraakt. Deze bewegingen lijken aan te tonen dat sommigen hun munten gewoon vasthouden.

Het is onduidelijk hoeveel munten er worden vastgehouden en hoeveel er verloren zijn gegaan. Eerder deze maand onthulde de analytische firma Glassnode aan de ketting dat 1,78 miljoen BTC nooit hun mijnwerkersadres hebben verlaten en dat 94% van die fondsen een decennium lang inactief zijn geweest.