Bitcoin-pris kraschade för tredje gången den här veckan. Här är varför

Kryptomarknadsanalytiker tror att Bitcoin-gruvarbetare som dumpar på marknaden och ett angrepp på en sydkoreansk börs kan vara att skylla.

Bitcoin kraschade för tredje gången denna vecka.

Det hålls stadigt på cirka 10 000 dollar

Experter sätter skulden på ett angrepp på ett kryptobörs och en dumpning av gruvarbetare.

Priset på Bitcoin tog ännu en näsdyk idag och sjönk från cirka 10 600 dollar till 10 245 dollar på under en timme, en minskning med 3% per data från mätplatsen CoinMarketCap . Verkar mindre, men det är den tredje stora kraschen denna vecka. Varför?

Bitcoin Profit nådde en topp på tisdag på 12 067 dollar. Men sedan började det falla. På onsdagen var den första stora ka-doosh , när den föll från $ 11 726 till $ 11 395 på ungefär två timmar. Då kerplunk på torsdagen, när det föll från $ 11,259 till $ 10,849 på ungefär en timme. Dess senaste nederlag, er, krrrr-sploosh , inträffade idag. Det har sedan återhämtat sig lite till 10 463 dollar.

Så varför har Bitcoin kraschat under en av de mest trafikerade veckorna för krypto någonsin? Bitcoin fungerar på mystiska sätt, men experterna gav Decrypt några sannolika alternativ.

Simon Peters, marknadsanalytiker på kryptohandeln eToro, föreslog ett „antal potentiella orsaker.“

En trolig skyldig, sade han, är en „dumpning från gruvarbetare.“ Said Peters: ”On-kedja redovisade analysplattformar som gruv pooler har nyligen gått högre än vanligt volymer av Bitcoin PÅ utbyten.”

Charles Bovaird, forskare vid kryptoekonomiskt forskningsföretag Quantum Economics, instämde: „En faktor kan helt enkelt vara gruvarbetare som säljer sin krypto“, sa han till Decrypt .

Philip Gradwell, chefsekonom för Chainalysis, använde blockchain- undersökningsföretagets teknik för att upptäcka att Bitcoin hade strömmat i börser i rekordnivåer den här veckan.

”Inflödet av Bitcoin till börserna var 92 000 i går, det högsta på 37 dagar, eftersom folk rusade för att sälja till nära 12 000 $ priser den 1 september,“ twittrade han.

Om många människor dumpar Bitcoin på marknaden en massa – något som ofta händer när priserna skjuter i höjden eftersom handlare vill tjäna pengar på vinst – är det troligt att priset på Bitcoin kommer att falla ner, ofta ännu snabbare än det gick upp i Förstaplatsen.

Nästa post, postulerade Peters, är „raidet / beslaget på Bithumb.“ Bithumb, Sydkoreas största kryptovalutautbyte, rajdades av polisen igår. Raiden, enligt Seoul Newspaper, är kopplad till tokenförsäljningen på 25 miljoner dollar för Blockchain Exchange Alliance (BXA) -token,

En annan anledning kan vara veckans aktiemarknadskakning. Den amerikanska aktiemarknaden, som i sommar återhämtade sig efter COVID-19-kraschen, föll. Under de senaste två dagarna har Nasdaq sjunkit med över 7% och Dow med 2,2%

Bitcoin betraktas ofta som en säker tillflyktstillgång – vilket betyder att den inte är korrelerad med aktiemarknaderna – men den kraschade tillsammans med aktiemarknaderna i mars, och detsamma kan vara sant den här veckan.

Men det har inte sjunkit under 10 000 dollar, den mytiska prispunkten över vilken kryptosfären anser att Bitcoin är starkt och stabilt. „Jag tror att det finns starkt stöd runt $ 10.000-nivån“, säger Bovaird.

„Vi har sett tio dollar testats två gånger under det senaste dygnet,“ sa Peters och tillade: „Verkar hålla kvar för tillfället.“

„Det kan utgöra en möjlighet för tjurar som satt på sidelinjen att nu engagera sig.“

För innehavarens skull, låt oss hoppas att de inte har svaga händer.