September 22, 2023

Bitcoin gaat naar $14K als DBS Crypto Exchange opent

Minuten nadat DBS zijn uitstapje naar de cryptocurrency exchange business aankondigde, hervatte Bitcoin zijn opleving.

Nog een Bitcoin-rally

De BTC/USD-wisselkoers bedroeg tot $411, of 3,14 percenten, om nog een jaar-op-datum hoogte van $13.500 te bepalen. Het paar corrigeerde lager met $100 te midden van vernieuwde winstnemingen  maar verliet de Bitcoin-markt meer bullish dan het begin van deze week was.

Een deel van de reden was de nachtelijke uitverkoop die bijna synchroon leek te lopen met een gelijkaardige neerwaartse beweging over de drie Wall Street-indexen: de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq Composite. Maar in tegenstelling tot haar traditionele collega’s, was Bitcoin in staat om terug te keren naar positief terrein.

Op dinsdag ontvangen handelaren meer bullish cues van DBS, het meest uitgebreide bankbedrijf in Singapore, kondigde „DBS Digital Exchange“ aan.

Volgens de officiële website, die offline ging om onbekende redenen, om later te hervatten, zal de nieuwe DBS-venture „handelsdiensten aanbieden van fiat valuta’s tot vier van de top digitale valuta’s in omloop – Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, en XRP.“

Analisten breiden Upside Bias uit

Het nieuws hielp het bullish sentiment in de Bitcoin-markt nieuw leven in te blazen, met topanalisten die hun herziene opwaartse doelen voor de komende sessies delen. Alex Saunders, de oprichter van Nugget News AU, deelde een grafiek die BTC/USD in een duidelijke opwaartse trend naar $14.000 liet zien.

Een pseudonieme daytrader rekte ook zijn Lange doelen op naar $14.000, met stopover-winstniveaus in de buurt van $13.600 en $13.800.

„Maak je klaar voor de rit fam,“ voegde de analist eraan toe.

Ronnie Moas, de oprichter van Standpoint Research, merkte op dat de laatste rally de Bitcoin-prijs naar het hoogste niveau in 16 maanden duwde. De analist benadrukte verder dat de cryptocurrency nu slechts 8 procent verwijderd is van het hoogste niveau in drie jaar.

„Recente keerpunten, waaronder, maar niet beperkt tot, Square, PayPal, MicroStrategy en Fidelity zijn nog niet volledig geprijsd“, voegde hij eraan toe. „2021 doelwit = 28.000 dollar.“

Bitcoin handelde op het moment van dit schrijven tegen $13.458. Het verwierp onlangs een bijna $13.350 steun.